Bromance & Ballonnen house

music2

We stonden afgelopen zaterdagnacht samen met onze onbedwingbare nieuwsgierigheid op de pont naar Noord. Het doel: aankloppen bij Bandje Bandjes ‘Music in de house’. Na een korte fietstocht aan de andere kant van het IJ doemde in de verte de veelbelovende woorden ‘Dhoem Dhaam’ op, de feesten-en-partijen-schuur die als locatie zou dienen. Binnen zag het er goed opgesmukt uit voor een grote loods. We maakten een rondje en passeerden muren met projecties van knappe idolen uit allerlei decennia. Links zien we sloophouten banken, een snoepwinkel, een balonnenwinkel, een bar, muntjesmeisjes, wc-dames en ogenschijnlijk veel beveiligers voor een feest van het formaat ‘uit de hand gelopen verjaardag’.

Omstreeks half twee had men zich al hartstochtelijk geconcentreerd rond de booth waar Holger Hecler zijn 80’s inspired set aan het draaien was. Wij klommen op het brede partycentrumpodium rechts van de dj-booth waarvan de vloerbedekking als kauwgom onder onze voeten voelde en sloegen de boel gade. In de pit ging het al goed los. Voor de ultieme feeststemming hoefde je slechts twee stappen te zetten, richting het brandende centrum van de menigte. Top. Helaas was het damestoilet niet binnen twee stappen te bereiken. Lange tijd was het er extreem druk. Misschien omdat men, doordat er in elke hoek een beveiliger stond, niet in de coulissen wilde pissen? We staarden vanuit de twintig minuten durende rij naar een lege hoek in de zaal en droomden er vier Dixies.

flannesl1

Naast wachten voor het toilet wachtten we stiekem nog harder op de afsluitende act: techno boyband Flannels. House is lekker toegankelijk maar wordt al snel saai als soulvolle vocalen of melodie ontbreken, en dat was vanavond vaak het geval. Omstreeks vijf uur kwamen dan eindelijk die paar bmp extra. Met de verwarrende doch oppeppende kermishit Levels trapte Flannels hun set af waarna ze koortsachtig de ontstane euforie door middel van beukplaten op niveau trachtten te houden. En ja, ook vanavond gingen de shirts weer uit. Het concept dat ooit uit noodzaak (hitte) ontsprong tijdens een herentoiletset op Mondays Next Hangover is inmiddels hun handelsmerk. Het uitkleedfeest ligt zelfs zodanig in de lijn der verwachting dat aanranding op de loer ligt. Flannel N.: ‘Na drie nummers begon er al iemand aan m’n shirt te trekken, ik had het nog helemaal niet heet!’

bank

De bromance happening duurde helaas maar kort. Omstreeks kwart voor 6 ging de stekker eruit en kwamen de beveiligers uit de hoeken van de loods om de ballonnenslurpers en hangbankzwijntjes de deur te wijzen. Het was een gedegen feest maar ons zullen ze niet snel meer weten te strikken voor een feest met avondvullende house line-up. Misschien werkt zo’n house concept toch het best in een club en moeten de Bandje Bandje boys, als ze vast willen houden aan house, de loodsen overlaten aan het duistere werk. Wij wachten ondanks de wat matte avond met smart op hun volgende project, meedogenloos creatief zal het zeker zijn.