Trouw Closing Weekend

trouw1Trouw gaat op zomervakantie en dat zullen we weten. Van zaterdagavond tot maandagochtend is het kermis. Nog even alles eruit halen wat erin zit. De Amsterdammers zo leeg laten lopen dat ze over pak ‘m beet 25 dagen pas weer zin hebben om uit te gaan.

Walk of shame
Het voelt wat tegennatuurlijk om op een zonnige zondagmiddag naar een club te fietsen. “Je zou nu maar naar Trouw moeten” whatsappt een bezorgde vriendin. Om de overgang soepel te laten verlopen strijken we eerst neer op het terras bij het naastgelegen Baut. Hier hebben we een voortreffelijk uitzicht op de in- en tevens uitgang van Trouw. Met een glaasje Pinot Grigio in de hand genieten we van de vercrackte bekkies die de Trouw uitwaggelen. Het plotselinge daglicht is als koud water tijdens het zonnebaden, snel schuiven ze zonnebrillen op hun zwetende neuzen.

Held op sokken
Eén feestganger ploft naast ons op het terras neer, bestelt een biertje en legt zijn voorhoofd te rusten op de tafel. Hij trekt na dit hazenslaapje zijn Nikes uit, laat portemonnee en toebehoren op tafel liggen en wandelt op zijn sokken Baut binnen. Naar de toestand binnen in Trouw kunnen wij slechts nog gissen. Het is vijf uur ’s middags, tijd om poolshoogte te nemen.

trouw3

Who needs a bed?
San Proper zwiert vanachter de draaitafels zijn lange haren in het rond. De vier handen vol mensen op de dansvloer gaan nog hartstikke lekker op zijn vage house tracks met acid-achtige invloeden. Aan de zijkant staan wat bleke rugzaktoeristen. Als we de garderobedame mogen geloven komen sommige Engelsen speciaal voor het closing weekend naar Amsterdam. Ze taxiën zaterdag rechtstreeks van Schiphol naar Trouw en vice versa op maandagmiddag. Voor deze doorzetters zijn dit natuurlijk de zwaarste uurtjes.Een barjongen schrijft met krijt op een bord: ‘Tijd om te eten!’ Aan deze boodschap geeft een enkeling gehoor, de meerderheid danst of chillt onverstoord door.

trouw4

Keep the fire burning
Melon pakt om 19 uur het stokje over van San Proper. De zon schijnt nog steeds flink, getuige de zonnestralen die door de luxaflex heen op de dansvloer vallen. We horen Basik fire van Headless Ghost, Finder van Ninetoes, Keep the fire burning van Gwen McCrae. Zelfs Teardrops van Womack & Womack komt voorbij. Net wat iedereen nodig heeft om deze verloren uurtjes tussen dag en nacht vol te dansen.

trouw2

Volle bak
Na Melon is het New Yorkse Metro Area aan de beurt. From disco to disco, town across town. Wat een plaat en wat een tekst. Angie Stone doet een duit in het zakje met ‘I wish I didn’t miss you’. Een ode aan de sluitende Trouw? Vanaf tien uur draait Job Jobse een heerlijke set. Het eerste uur duister en diep, daarna meer uplifting. Na avondmaal en Studio Sport is men weer massaal toegestroomd voor de laatste uurtjes Trouw. We vergeten bijkans dat het zondag is. Maar net niet helemaal, morgen moet er (door een enkeling) gewoon gewerkt worden. We laten de dansvloer voor wat het is, maar vermoeden dat Trouw de komende uren haar zomerslaap nog niet vat. M.